Grote drugsbende gearresteerd in Arnhem - GelreNieuws        

Grote drugsbende gearresteerd in Arnhem

Geplaatst op 26 september 2014, om 19:10 uur

02-aangetroffen-drugs-arnhem-26092014ARNHEM – De politie heeft vrijdagochtend in een groot drugsonderzoek drie Arnhemmers gearresteerd omdat ze betrokken zouden zijn bij een grote drugsbende. Dat meldt de politie.

Het drugsonderzoek startte nadat in januari van dit jaar in een woning in Arnhem-Zuid een drugslaboratorium werd aangetroffen. In het pand werden een destijds 24-jarige man en 20-jarige vrouw aangehouden. De vrouw is inmiddels door de rechter veroordeeld tot 15 maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man zit nog in voorlopige hechtenis in afwachting van zijn zitting.

Naar aanleiding van het uitgebreide drugsonderzoek dat hierop volgde kwam de politie de Arnhemmers op het spoor. De hoofdverdachte, een 37-jarige Arnhemmer, werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden op verdenking van ondermeer het verhandelen van harddrugs . De tweede verdachte, een 39-jarige Arnhemmer, is aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs. Hij wordt door de Duitse autoriteiten gezocht omdat hij nog een celstraf moet uitzitten voor drugsdelicten. Hij zal te zijner tijd worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De derde verdachte, een Arnhemse, werd eveneens aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs. Zij werd na verhoor heengezonden.

Naast de aanhoudingen werden in Arnhem vijf woningen en een horecagelegenheid doorzocht. Bij deze doorzoekingen zijn diverse rechercheurs ingezet en werd met onder meer speurhonden gezocht naar de mogelijke aanwezigheid van drugs en geld.

Tienduizenden euro’s cashgeld in beslag genomen
Tijdens de doorzoekingen werd in de horecagelegenheid een hennepdrogerij/-kwekerij met tientallen kilo’s hennep aangetroffen. Vermoedelijk is de hennep ook in de ruimte gekweekt. De hennepdrogerij/-kwekerij is inmiddels ontmanteld. Daarnaast werden bij de doorzoekingen enkele tientallen pillen, vermoedelijk xtc, en tienduizenden euro’s aan cashgeld aangetroffen en in beslag genomen.

Doorzoeking in Zwaag
In hetzelfde onderzoek vond donderdagavond 25 september ook een doorzoeking plaats in een woning in het Noord-Hollandse Zwaag. Het vermoeden was dat in dit pand mogelijk drugs aanwezig zou zijn. Deze werden ook in de woning aangetroffen en in beslag genomen. De bewoners, een 25-jarige vrouw en een 39-jarige man zijn aangehouden op verdenking van het verhandelen en het in bezit hebben van drugs.

Ondermijning
Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van de onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zijn bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.Criminelen maken hierbij gebruik van legale bedrijven en middelen om hun illegale activiteiten te verbergen en criminele winsten wit te wassen. In de horecagelegenheid uit dit onderzoek bleek bijvoorbeeld een hennepkwekerij te zijn gehuisvest achter een zalencomplex.

Foto’s: Politie

02-aangetroffen-drugs-arnhem-26092014 02-hennepdrogerij-arnhem-26092014