Woonboerderij in de as na blikseminslag

Geplaatst op 20 september 2014, om 19:26 uur

foto: Melvin EwaldANGERLO – Aan de dorpsstraat in Angerlo is zaterdagmiddag een monumentale woonboerderij in de as gelegd nadat de bliksem was ingeslagen. De brand is ontstaan in een van de aangrenzende schuren van de woning.

Onder het dak van de betreffende schuur was een grote hoeveelheid hooi opgeslagen waardoor de brand zich snel kon verspreiden. Door de grote hitte knapte de dakplaten van de schuur waardoor de rietenkap van de woonboerderij vlam vatte. De volledige woning is verwoest. Een andere schuur vatte vlam.

De bewoners hoorde een harde knal waarna deze brand roken, de eigenaar heeft zelf de brandweer gebeld en heeft zijn personeel in veiligheid gebracht. Er zijn geen gewonden gevallen bij brand.

Omdat de woning met riet gedekt was is een speciale riet eenheid uit Kootwijkerbroek ingezet. Korpsen uit Doesburg, Dieren, Doesburg en Wehl hebben gezamenlijk de brand bestreden. Om snel voldoende water te hebben op het brandadres is een groot watertransport opgezet, hierdoor waren enkele omliggende straten afgezet.