Zeer grote brand in meubelloods in Almen

Geplaatst op 4 september 2014, om 10:36 uur

foto: Charles MollALMEN – Een meubelloods aan de Dorpsstraat in Almen is donderdagochtend volledig in vlammen opgegaan. Omwonenden waren uit voorzorg geëvacueerd. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

De brand brak omstreeks half tien uit in een camper van de familie Koetsier. Het echtpaar zou met deze camper, waar de man jarenlang aan gesleuteld en aangepast heeft, morgen op vakantie gaan. De vlammen sloegen daarna over naar de naastgelegen loods. De loods stond vol met huisraad, een oude lijkwagen en een motor. Er ontploften ook een paar gasflessen. Bluswater kon uit het nabijgelegen Twentekanaal gehaald worden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Ruim 60 hulpverleners zijn ter plaatse. De boven de loods gelegen hoogspanningskabels dreigden te bezwijken door de vuurzee. Net werkbeheerder Tennet heeft tijdelijk de stroom van de kabels gehaald, waardoor het gevaar geweken was.

Eigenaar van de loods Freddyvan der Straat reageerde geschrokken voor de camera van Omroep Gelderland. Het echtpaar van de camper was ook zeer aangedaan. Persvoorlichter Daphne vertelde dat het nog wel even zou duren, voordat de 10 personen die geëvacueerd waren weer terug konden naar hun woning.

Een shovel kwam ter plaatse om de loods uit elkaar te trekken. De brandweer is nog wel even bezig met nablussen. Het team brandonderzoek en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.