Arnhemse scoutinggroep wint wederom jotihunt

Geplaatst op 19 oktober 2014, om 18:02 uur

Foto: Andre De ThayeARNHEM – Zaterdag 18 en zondag 19 oktober heeft de Arnhemse Scouting groep Andre De Thaye weer met succes meegedaan aan de Jotihunt. Het  jaarlijks scoutingevenement wordt tijdens het derde weekend van oktober gehouden.

Vanaf klokslag negen uur kunnen de hunters gaan jagen op de vossen. De vossen verplaatsen zich door de hele provincie Gelderland. Ieder uur worden er op de speciale spelsite hints bekend gemaakt over de laatste locatie van de vossen. Om het spelelement nóg groter te maken komen er via de website ook opdrachten binnen. Hunters kunnen deze uitvoeren en daarmee extra punten halen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de jaarlijkse vossenjacht door heel Gelderland, die 30 uur duurt, proberen meer dan 60 Gelderse scoutinggroepen om zoveel mogelijk “vossen” te pakken te krijgen. Tussendoor worden allerlei puzzels opgelost en opdrachten uitgevoerd. De winnaar krijgt de felbegeerde Jotihunt-trofee.

Het thema van 2014 was de reis door de tijd van flower power, hippie  en make love- not war. Alle opdrachten die gemaakt moesten worden hadden allemaal met dit thema te maken.  Zo moest er een heuse hippie bus nagemaakt worden en werd er een protest georganiseerd in het centrum van Arnhem. Ook waren er op verschillende plekken in Gelderland foto opdrachten waar in dit thema verwerkt werd.

Andre De Thaye Arnhem won met 279 (tegen 238 vorig jaar)  punten, Roothaangroep Doetinchem werd tweede met 276 (tegen 214 tegen vorig jaar) punten en Karel de Stoute Nijmegen werd derde met 267 (tegen 207 vorig jaar) punten.