Buitenlanders stelen telefoons in uitgaansleven - GelreNieuws.nl

Buitenlanders stelen telefoons in uitgaansleven

Geplaatst op 5 oktober 2014, om 15:04 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Oude Oeverstraat in Arnhem een man en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een aantal mobiele telefoons.

Agenten werden aangesproken door een man die vertelde dat de telefoon van zijn vriendin was gestolen in een café in Arnhem. Met behulp van een track-en trace app had hij de telefoon teruggevonden in steegje aan de Kortestraat. Daar vond hij niet alleen de telefoon van zijn vriendin maar tevens nog 8 mobiele telefoons. Na deze melding besloten de agenten te gaan posten bij dat steegje om te zien wie eventueel de telefoons zou komen ophalen.

Korte tijd later verschenen een man en een vrouw. Zij werden aangehouden. Het betreft een 30-jarige man, afkomstig uit Roemenië en een 28-jarige vrouw uit Brussel.
Bij controle van hun gegevens bleek dat beide verdachten een dag eerder in Eindhoven waren aangehouden wegens diefstal van een mobiele telefoon.
De verdachten zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie probeert de aangetroffen telefoons terug te brengen naar de rechtmatige eigenaars.