Interactieve middag bij brandweer Zutphen

Geplaatst op 3 oktober 2014, om 10:27 uur

brandweer-zutphenZUTPHEN – Op woensdag 8 oktober ziet het terrein van de brandweerpost Zutphen aan de Gerard Doustraat er voller uit dan anders. In het kader van de Week van de Veiligheid en de Brandpreventieweken, organiseert de brandweer samen met de gemeente een interactieve middag. 

Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers op een leuke en leerzame manier kennis maken met het brandweerwerk én brandveiligheid. Mensen kunnen meedoen met demonstraties, er is voorlichting en divers materieel staat uitgestald.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Voor jong en oud is er veel te zien en te leren. Wist u bijvoorbeeld dat de brandweer ook onderzoek doet naar het ontstaan van brand? En dat de brandweer de ambulance helpt met het “afhijsen” van patiënten vanaf bovenverdiepingen? Ook is het mogelijk te ervaren hoe belangrijk het is om een goede vluchtweg te oefenen in uw eigen woning. En hoe het mis kan gaan als u ‘vlam in de pan’ met water bestrijdt in plaats van met een blusdeken of deksel.

Medewerkers van de brandweer staan de hele middag klaar om over hun werk te vertellen en vragen te beantwoorden. Ook zijn er rondleidingen in het gebouw het gebouw. Uiteraard is er koffie, thee en ranja om ervaringen onder het genot van een drankje te laten bezinken. Kinderen kunnen ondertussen in uniform op de foto of een mooie kleurplaat kleuren. Speciaal voor hen is er ook een leuk waterspel op het terrein bij de kazerne. Vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen, worden mensen verzocht zoveel mogelijk lopend, met de fiets of het openbaar vervoer te komen.