Medewerker aangehouden voor overval op Lidl

Geplaatst op 7 oktober 2014, om 22:01 uur

foto: Roland HeitinkWINTERSWIJK – In het onderzoek naar de overval die op 12 september op de Lidl aan de Misterweg in Winterswijk werd gepleegd, heeft de politie nu ook een 26-jarige medewerker van de supermarkt aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. De eerder aangehouden verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.

Tijdens het onderzoek naar de overval ontstond het vermoeden, dat er mogelijk binnen de supermarkt iemand betrokken was bij de overval. Op dinsdag 7 oktober hield de politie een 26-jarige verdachte uit Winterswijk aan. Zijn aandeel wordt nu onderzocht. Eerder, op 29 september, heeft de politie al een 28-jarige man uit het westen van het land aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overval werd vlak voor sluitingstijd van de supermarkt aan de Misterweg gepleegd. Een man dreigde met een vuurwapen, of iets dat hier op leek, en vluchtte vervolgens met een geldbedrag de winkel uit.
De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld. Een week later werd in de omgeving van de Europaweg, de Misterweg en de Parallelweg een passantenonderzoek gehouden.