Opnieuw Halloween in Brummen

Geplaatst op 28 oktober 2014, om 09:36 uur

foto: Roland HeitinkBRUMMEN – Na het enorme succes van vorig jaar organiseert MAD4Events dit jaar opnieuw het evenement Halloween in Brummen. Vrijdagavond 31 oktober aanstaande, de dag waarop het ook daadwerkelijk Halloween is, staat Brummen weer helemaal in het teken van het griezelfeest.

Kinderen kunnen meelopen in een lampionnenoptocht door het dorp en in park ’t Goor is het griezelen geblazen tijdens een spannende en sfeervolle spooktocht. MAD4Events organiseert het evenement net als vorig jaar in opdracht van de Ondernemersvereniging Brummen (OVB).

Lampionnenoptocht & Trick or Treat
De lampionnenoptocht vertrekt rond 18.00 uur in park ’t Goor aan de Goeman Borgesiusstraat en gaat vanuit daar richting Tolzicht, waar een ronde door het verzorgingstehuis wordt gemaakt. Vanuit Tolzicht gaat de tocht vervolgens richting het Marktplein alwaar de ondernemersverenging klaarstaat met heerlijke warme chocolademelk. Aansluitend is er Trick or Treat bij de OVB winkeliers. Dat betekent dat kinderen in bijna elke winkel een snoepje kunnen halen. De organisatie roept deelnemende kinderen op verkleed deel te nemen aan deze activiteit. Om 20.00 uur kunnen degene die mee willen doen aan de spooktocht vanaf het Marktplein onder begeleiding weer terug naar park ’t Goor.

Spooktocht
De spooktocht is open van 19.30 tot 22.00 uur. Rond de vijver in park ‘t Goor wordt een spannende route uitgezet. Er lopen meer dan 20 acteurs rond en er wordt onder meer gebruik gemaakt van licht-, geluids-, en rookeffecten. Voor de spooktocht geldt een adviesleeftijd vanaf 9 jaar. De wachtrij voor de tocht begint ter hoogte van de speeltuin. Bezoekers wordt geadviseerd het park vanaf de Goeman Borgesiusstraat te betreden. Aan de kant van de G.K. van Hogendorpstraat is het park afgesloten.

Bij de winkels Sol Luna, AMI Kappers en Discus in Brummen zijn voor 2,50 euro per stuk lampionnen te koop. Deze werken op batterijen en zijn dus brandveilig.