Porsche in beslag genomen bij verkeerscontrole

Geplaatst op 12 oktober 2014, om 19:02 uur

PolitiecontroleWOLFHEZE – De politie heeft zaterdagavond in samenwerking met onder meer de belastingdienst op de A12 een grootschalige verkeerscontrole gehouden. De controle was gericht op de financiële aanpak van criminaliteit. Een Porsche werd in beslag genomen.

De grootschalige controle startte zaterdagavond en duurde enkele uren. Op de A12 werden diverse voertuigen door de politie van de snelweg begeleid om op een bedrijfsterrein in Wofheze gecontroleerd te worden. De controle was voornamelijk gericht op het opsporen van ongebruikelijk bezit en daarmee het aanpakken van criminelen op financieel gebied.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal werden 85 voertuigen van de snelweg geleid en gecontroleerd. Door de politie werd meer dan 1000 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor de technische staat van de gecontroleerde voertuigen, niet hands-free bellen en het hebben van een verlopen rijbewijs.

In verband met ongebruikelijk bezit en mogelijke witwaspraktijken werd een Porsche Cayenne turbo in beslag genomen. Een Cayenne kost nieuw zo’n 175.000 euro.  Na controle ontstond het vermoeden dat deze auto mogelijk met criminele activiteiten is bekostigd. Dit zal verder worden onderzocht.

De belastingdienst heeft tienduizenden euro’s aan achterstallige belastingschulden geïncasseerd. Daarnaast werd op 25 voertuigen beslag gelegd waarvan er 14 direct in beslag zijn genomen en afgevoerd.

141012-porshe-cayenne-afgepakt-wolfheze