Verdachte aangereden door politieauto - GelreNieuws        

Verdachte aangereden door politieauto

Geplaatst op 16 oktober 2014, om 18:38 uur

foto Nicolaas KerkmeijerARNHEM – Op de Prins Hendrikstraat in Arnhem is woensdagmiddag een verdachte gewond geraakt nadat hij was aangereden door een politieauto. De man, een 39-jarige Arnhemmer, wordt onder meer verdacht van (poging tot) diefstal van een motor.

Agenten zagen rond 14.45 uur in het Arnhemse Spijkerkwartier een verdachte situatie met drie personen en besloten hen een tijdje onopvallend te observeren. Toen de agenten tot controle wilden overgaan pakte een van hen een motor en wilde er mee wegrijden. De 39-jarige Arnhemmer wilde er achteropspringen maar de bestuurder gaf zo abrupt gas dat de Arnhemmer de motor miste en viel. Een politieauto, die de motor wilde klemrijden, raakte daarbij de Arnhemmer, die tussen de politieauto en een boom terecht kwam.

De Arnhemmer liep een gebroken onderbeen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de motor is nog spoorloos. De derde persoon, een 38-jarige Arnhemse, is wel aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de motor.