Zutphenaar bekeurd voor rijden zonder rijbewijs

Geplaatst op 29 oktober 2014, om 10:13 uur

politiezwaailichtZUTPHEN – De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Zutphen bekeurd. Hij reed zonder rijbewijs en probeerde kennelijk aan de politie te ontkomen waarbij hij op de Den Elterweg door het rode verkeerslicht reed.

Een surveillerende agent zag omstreeks 21.15 uur een auto op de Rijksstraatweg in Warnsveld rijden. Het is bekend, dat deze auto regelmatig door een Zutphenaar wordt gebruikt die geen rijbewijs heeft. De agent besloot de auto te volgen en te controleren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kennelijk had de bestuurder dit door want hij reed met een behoorlijke vaart door Warnsveld. Bij het naderen van de verkeerslichten met de Den Elterweg reed hij door rood en reed vervolgens Zutphen in. Op de Wilhelminalaan stopte de bestuurder en het bleek inderdaad om de betrokken Zutphenaar zonder rijbewijs te gaan. Hij is voor beide feiten bekeurd en een volgende keer wordt zijn auto in beslag genomen.

In de auto zat ook nog een 26-jarige plaatsgenoot die nog ruim 400 euro aan openstaande boetes moest betalen. Hij is meegenomen naar het politiebureau om een en ander te regelen.