Automobilist zwaar toegetakeld in Apeldoorn

Geplaatst op 21 november 2014, om 13:30 uur

Politie logoAPELDOORN – De politie heeft donderdag in Vaassen twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging in Apeldoorn. De verdachten, 26 en 27 jaar oud, zijn aangehouden aan de Gaaistraat in Vaassen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg rond middernacht een melding binnen over een mogelijke vechtpartij aan de Duivenlaan/Wulpenlaan in Apeldoorn. Ter plaatse troffen agenten een man in zijn auto aan, met zware verwondingen aan zijn gezicht.

De man verklaarde dat hij over de Vosselmanstraat in Apeldoorn reed en dat op de andere rijbaan, ter hoogte van de Hoofdstraat, zes jongemannen op de rijbaan liepen. Hierop maakte hij een lichte stuurbeweging naar links en gaf gas, waarna hij doorreed naar de Duivenlaan.

Terwijl de man parkeerde voor zijn huis aan de Duivenlaan, stopte een auto naast hem waar een jongeman uitstapte. Nadat de bestuurder zijn raam opendraaide, kreeg hij meerdere trappen en klappen in het gezicht. Daarna reed er een lichte Volkswagen Golf langs. Getuigen meldden dat hier meerdere jongemannen uitstapten die tegen de auto van de bestuurder trapten, en noteerden de kentekens van beide auto’s.

De politie kon, afgaand op de getuigenverklaringen en op basis van de genoteerde kentekens, twee verdachten in Vaassen aanhouden. Ook werd een lichte Volkwagen Golf in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt.