Bejaarde worstelt met overvaller bij woningoverval - GelreNieuws.nl

Bejaarde worstelt met overvaller bij woningoverval

Geplaatst op 14 november 2014, om 14:19 uur

foto: Persbureau HeitinkDOETINCHEM – Donderdagmiddag heeft er een poging overval plaatsgevonden op een woning aan de van Lennepstraat in Doetinchem. De politie is op zoek naar getuigen die de overvallers, twee mannen, mogelijk in de omgeving hebben gezien.

Bij de woning wisten tussen 16.15 en 16.30 uur twee mannen met een smoes de woning binnen te dringen. Hierbij ontstond een worsteling tussen de 72-jarige bewoner en één van de overvallers. De 76-jarige bewoonster werd met een mes, of iets dat hier op leek, bedreigd. De bewoner wist op een bepaald moment alarm te slaan waarop de overvallers, zonder buit, zijn gevlucht. De bewoners waren van de overval erg geschrokken maar raakten niet gewond.

Onderzoek
De politie startte direct na de melding een onderzoek, het tweetal werd echter niet meer aangetroffen. In verband met het verdere onderzoek is de politie op zoek naar personen die mogelijk de overvallers rond de tijd van de overval in de omgeving hebben gezien.

De overvallers, twee mannen, waren donker gekleed. Eén van hen is donker getint, rond de 25 jaar oud en zo’n 1.65 meter lag. De man had een stoppelbaard. De tweede overvaller is een blanke man. Hij is vermoedelijk iets jonger, rond de 20 jaar oud, en is ongeveer 1.75 meter lang. Deze man heeft een fors postuur en een bol gezicht.

De daders zijn na de overval te voet vanaf de Lennepstraat in de richting van de Vondelstraat gevlucht. Hier zijn zij via steegjes richting de Staringstraat gerend. De politie is nadrukkelijk op zoek naar personen die de overvallers in die omgeving hebben gezien. Getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844 en anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.