Brandweerlieden gehuldigd op korpsavond

Geplaatst op 8 november 2014, om 23:37 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkHALL – Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweerposten in de gemeente Brummen deelde loco-burgemeester Luuk Tuiten diverse onderscheidingen uit aan brandweerlieden uit Eerbeek en Brummen. Ook werd stilgestaan bij een paar opvallende inzetten in het afgelopen jaar. De korpsavond vond plaats in Partycentrum Bello in Hall.

De Brandweercommandant van IJsselstreek, Henk Timmermans, opende de bijeenkomst en verwelkomde allereerst het nieuwe lid van post Brummen, brandweerman Sander Bauhuis. Vervolgens werd in een geanimeerd gesprek door loco-burgemeester Tuiten en commandant Timmermans en andere aanwezigen in de zaal teruggeblikt én vooruit gekeken. Daarbij kwamen onder meer bijzondere momenten uit het afgelopen jaar voorbij en de proef met het nieuwe brandweervoertuig in Brummen.

De korpsavond was onder meer het moment van afscheid voor Igor Koot die naar een andere woonplaats verhuisde. Bijzondere aandacht kregen de jubilarissen: Ludwig Egbers en Gert Tabor (beiden 25 jaar), Dick Brinkman, Frits Huigen, Koos van der Velde, Freddie van Luttikhuizen (allen 20 jaar) en Harrie Biezeman, Erik Hendriks, Gerbrand Verrij (12,5 jaar) Ze ontvingen een oorkonde, medaille en mooie bos bloemen.

Loco-burgemeester Tuiten reikte ook nog diploma’s uit. Jory Bruijnderink, GelreNieuws, Sabrina Dallmann en Diederik Put behaalden hun Manschap A-examen en Jan Gemmink het diploma Brandweerchauffeur-klein. Edwin van den Berg rondde bovendien in twee jaar tijd zijn bevelvoerdersopleiding af.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met extra warme woorden voor Bennie Gronouwe en Frits Huigen. Beiden Brummense brandweermannen namen afscheid en ontvingen voor hun decennialange trouwe dienst voor de samenleving een koninklijke onderscheiding.