Honderden mensen bij Halloween in Brummen

Geplaatst op 1 november 2014, om 00:23 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkBRUMMEN – Het evenement ‘Halloween in Brummen’, dat vrijdagavond werd georganiseerd door MAD4Events in samenwerking met de Ondernemersvereniging Brummen (OVB), heeft honderden bezoekers getrokken. Het halloweenevenement bestond uit een lampionnenoptocht door het dorp en een spooktocht in park ’t Goor.

Om 18.00 uur ging in park ’t Goor de lampionnenoptocht van start. Hiervoor waren in de weken voor het evenement lampionnen te koop bij drie winkels in Brummen. Een stoet van ruim 650 mensen liepen vanaf het park richting Tolzicht, alwaar de bewoners van het verzorgingstehuis de groep al zaten op te wachten. Na een ronde door en rond Tolzicht vervolgde de tocht zich richting het centrum van Brummen. Vanaf het Marktplein konden bezoekers meedoen aan trick or treat bij de OVB winkeliers. De kinderen konden tijdens dit onderdeel langs de winkel om snoep te halen.

Om 20.00 uur vertrok de stoet weer richting park ’t Goor waar een grote spooktocht was uitgezet. Wie de tocht durfde te lopen kwam de nodige enge figuren, licht-, rook- en geluidseffecten tegen. In het park liepen tientallen acteurs rond om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Door de organisatie was vooraf geadviseerd om kinderen onder de negen jaar niet deel te laten nemen.

In een reactie laat de organisatie weten dat de reacties van de bezoekers overweldigend waren.