Huldiging brandweerlieden Duiven

Geplaatst op 14 november 2014, om 22:49 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- Vrijdagavond zijn zes brandweerlieden van Duiven in het zonnetje gezet, drie van hen ontvingen een Koninklijke onderscheiding

Brandweer Duiven is cool als het heet wordt

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hiermede gaf de burgemeester helder aan waar het om gaat bij brandweermensen. Snel en kordaat optreden, snel beslissen en over een uitstekende conditie beschikken.Tijdens een gezellig samenzijn in het gemeentehuis van Duiven reikte burgemeester De Lange van Duiven de onderscheidingen uit. Hij roemde de inzet van de brandweer onder lang niet altijd makkelijke omstandigheden.

Hij noemde de vele veranderingen in het beleid van de laatste tijd en de op handen zijnde reorganisatie, waarbij de plannen zijn dat Duiven 1 tankautospuit verliest maar het hulpverleningsvoertuig behouden blijft. Het First Responder Team, dat uitrukt bij reanimaties, wist hedenavond nog het leven te redden van een 51-jarige Duivenaar die het nu naar omstandigheden goed maakt.

De personen die gehuldigd werden zijn: de heer Roland Rompelaar, 12,5 jaar in dienst, de heer Robert Eggink, 20 jaar in dienst, de heren Rene Veldman en Jan van Huet, 25 jaar in dienst,de heren Frank Salemink en Frans Vos, 30 jaar in dienst. De heren Van Huet, Salemink en Vos ontvingen een Koninklijke onderscheiding. Deze avond werd ook afscheid genomen van de heren die de Koninklijke onderscheiding ontvingen.