Man negeert stopteken: agente bijna aangereden - GelreNieuws.nl

Man negeert stopteken: agente bijna aangereden

Geplaatst op 6 november 2014, om 15:44 uur

foto Nicolaas KerkmeijerAPELDOORN – De politie heeft woensdag in het centrum een 42-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden. Even tevoren had hij het stopteken van een politiebiker genegeerd waarbij de agent wist te voorkomen dat zij werd aangereden. De man was er vandoor gegaan.

Twee surveillerende politiebikers zagen rond het middaguur een auto met hoge snelheid en slingerend in de binnenstad rijden. Een politiebiker ging op de weg staan en gaf de naderende automobilist een stopteken. Dit negeerde de man en zij moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

De bestuurder reed met hoge snelheid door in de richting van het station. Via de portofoon waren andere politie-eenheden bijgepraat over het gebeurde en het kenteken van de auto was doorgegeven

Niet veel later zag een surveillance-eenheid de auto in de verte over de Rosariumstraat rijden. De bestuurder parkeerde zijn auto en probeerde lopend te ontkomen. In de Kalverstaat had hij zich verstopt maar hier werd hij opgemerkt en aangehouden.

Hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek gedronken te hebben en blies 705 ugl. Het bleek dat zijn rijbewijs eerder was ingevorderd en om die reden probeerde hij aan de politiebikers te ontkomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Zijn auto is in beslag genomen en er vindt overleg met de officier van justitie plaats over de verdere afhandeling.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com