Ouderwets gezellige intocht in Arnhem, Zevenaar, Beekbergen

Geplaatst op 15 november 2014, om 22:24 uur

s_DSC_0347ARNHEM- Zaterdag kwam de Sint weer aan in ons land. Na de hoofdstad van onze provincie deed hij onder meer ook Zevenaar en Beekbergen aan.

In Arnhem kwam de goede Sint met de boot aan bij de Rijnkade, in Zevenaar kwam hij te paard bij het gemeentehuis en in Beekbergen kwam hij met de stoomtrein. De Sint en zijn zwarte pieten werden zeer enthousiast ontvangen door de vele kinderen en volwassenen. De Rijnkade in Arnhem stond bomvol en de toeschouwers zagen een gezellige optocht voorbij komen, waar Sinterklaas maar al te graag in mee ging op zijn viervoeter. De intocht eindigde op de Korenmarkt.

In Zevenaar was hij zijn paard even kwijt, maar gelukkig kwam het weer terug. Na het aanschouwen van een mooi verhaal en een show kregen de pieten fietsles van een echte stuntfietser. Dat ging maar net goed. Daarna maakte de Sint en zijn gevolg een rijtoer door de stad.

In Beekbergen zagen de honderden kinderen de Sint aankomen met de stoomtrein. Ook daar was het enthousiasme groot. Vanavond mogen alle kinderen de schoen zetten. Wat zullen de pieten het druk hebben.

Reportage in Arnhem en Zevenaar: Charles Moll

Reportage in Beekbergen: Tom Huysman