Uitslaande brand in boerderij rieten kap Didam

Geplaatst op 28 november 2014, om 07:53 uur

Foto: Charles MollDIDAM- Vrijdagmorgen omstreeks 4.45 uur ontstond een grote uitslaande brand in een boerderij aan de Loilderhofweg in Didam.

Surveillerende agenten ontdekten de brand en konden de bewoners, een 68-jarige vrouw en een 74-jarige man en hun hond, die nog lagen te slapen net op tijd wekken en uit de woning halen. Ze gebruikten daarvoor ook de geluidssignalen van de politieauto. Het dak, met een rieten kap, brandde toen al volledig.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ze zijn nog gecontroleerd door ambulancepersoneel maar waren gelukkig ongedeerd. Ze zijn in eerste instantie opgevangen door buurtbewoners. Twee koeien waren ook op tijd veilig. De brandweer, die met groot materieel was uitgerukt, kon de boerderij niet meer redden maar wist wel de aangrenzende schuren te redden. De waterwinning was een groot probleem. Het water moest over grote afstand worden aangevoerd.

Het was een voormalig agrarisch bedrijf. Mogelijk is er ook wat asbest vrijgekomen. De brandweer onderzoekt dat nog. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Liander was ter plaatse om het gas af te sluiten zodra dat kon. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met nablussen.