Alcoholmobilist belandt met auto in het kanaal

Geplaatst op 7 december 2014, om 14:40 uur

foto: Willemijn Groen APELDOORN – Zaterdagavond is een 35-jarige Apeldoorner met zijn auto rond 21.30 uur in het water beland. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij wist zelf uit de auto te klimmen en bleef ongedeerd. De auto is zondag uit het water getakeld.

De man reed over Kanaal-Zuid toen hij uit een bocht vloog en met zijn auto in het water belandde. De politie had de man vlak daarvoor al zien rijden, waarbij de hoge snelheid waarop de man reed opviel. De man wist zelf uit zijn auto te klimmen en is door een omstander geholpen om op de kant te komen. De politie nam de man een blaastest af, deze gaf aan dat hij teveel gedronken had. De man bevestigde zelf ook gedronken te hebben. Hij is door ambulancepersoneel warm gehouden en ter controle naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is bloed afgenomen bij de man om het alcoholgehalte in zijn bloed te kunnen vaststellen. De uitslag hiervan is pas over enige tijd bekend. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In overleg met berger Neuteboom is besloten de auto zondag, bij daglicht, uit het water te takelen in samenwerking met duikploeg GOB. De locatie was door de politie gemarkeerd met afzetlint.