Arrestant schopt en bijt agenten - GelreNieuws        

Arrestant schopt en bijt agenten

Geplaatst op 8 december 2014, om 10:17 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Een 20-jarige Arnhemmer zit voorlopig vast omdat hij bij zijn aanhouding zondagmiddag in zijn woonplaats twee agenten had geschopt en gebeten. De agenten wilden de man aanhouden na een bedreiging.

Een bewoonster van de wijk Sint Marten had die dag de hulp van de politie ingeroepen wegens een conflict in de relatiesfeer. Daarbij zou de 20-jarige Arnhemmer haar met geweld en met de dood hebben bedreigd. Toen de agenten wilden overgaan tot de aanhouding schopte de arrestant wild om zich heen en raakte een agent in het gezicht. Een andere agent werd gebeten. Met te hulp geschoten collega’s werd de Arnhemmer overmeesterd. De agenten waren bij het voorval licht gewond geraakt en deden aangifte.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.