Derek Ogilvie geeft openhartig interview aan Gelrenieuws - GelreNieuws.nl

Derek Ogilvie geeft openhartig interview aan Gelrenieuws

Geplaatst op 1 december 2014, om 18:13 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM- Derek Ogilvie heeft vrijdagmiddag een exclusief, openhartig interview gegeven aan GelreNieuws. Ogilvie staat vooral bekend als medium en kinderfluisteraar.

Op de schitterende locatie bij de Roosendaelsche Golfclub begon Derek al te praten over gevoelens en eager toen hij uit zijn auto stapte. Hij was op de parkeerplaats een klein stukje tegen het verkeer in gereden en werd daar gelijk door iemand op aangesproken. Direct volgde een uitleg hoe discussies ontstaan en hoe ze van kwaad tot erger worden. Hij is daarna niet meer gestopt met praten.

De zon scheen en hij genoot zichtbaar van de locatie, de verkleuring van de bomen en het uitzicht op de golfcourse. Hij was nog nooit eerder bij een golfclub geweest en informeerde gelijk naar het lidmaatschap. Een minuut later vroeg hij zich echter toch af waarom mensen een bal wegslaan om daar vervolgens een heel stuk achteraan te lopen.

Hij voelde zich gelijk op zijn gemak, genietend van een Britse kop thee, vertelde hij dat hij zich niet alleen nu maar ook over het algemeen thuis voelt in Nederland. Mensen zijn over het algemeen erg relaxed in Nederland en geïnteresseerd in zijn performance.

Hij vertelt openhartig over zijn vader, die afgelopen augustus kwam te overlijden na een langdurig ziekbed. Hij was onderweg met het vliegtuig vanuit Cyprus, het land waar hij nu woont en kreeg een telefoontje van zijn zus dat hij net te laat zou zijn. Toch voelde hij bij zijn vaders sterfbed dat hij nog aanwezig was en kon op zijn manier nog met hem communiceren.

Het overlijden van zijn beste vriend, die hij al vanaf zijn tiende jaar kende kwam wel erg onverwachts. Hij pleegde zelfmoord. Deze ervaringen deden hem nog meer beseffen wat hij voor mensen die hun dierbaren zijn verloren kan betekenen. Het motiveert hem om door te gaan en te kunnen zorgen dat mensen dingen kunnen afsluiten en hun rust vinden.

Op de vraag wanneer hem duidelijk werd dat hij over een bijzondere gave beschikt, antwoordde hij dat het in de periode rond zijn puberteit was. Het was toen moeilijk om er over te praten. Die periode was sowieso moeilijk voor hem, omdat hij er achter kwam dat hij op jongens viel en niet goed wist wat hij met meisjes aan moest. Het duurde tot zijn negentiende jaar, voordat hij er mee naar buiten trad en voordat hij hiervoor uitkwam. Zijn moeder zei toen tegen hem dat ze het altijd wel geweten had en respecteerde zijn keuze.

Uit zijn directe omgeving had hij destijds veel contact met zijn overleden oma. Zij steunde hem in zijn beslissingen en hij werd een succesvol ondernemer. In principe vindt hij dat iedereen iedere vijf tot zeven jaar moet veranderen van omgeving en werk, om zich verder te kunnen ontplooien. Hij is nu tevreden en happy in Nederland maar gaat wat shows doen in Amerika en denkt hardop of Schotland misschien ook tot de mogelijkheden behoort.

Bijna alle shows in Nederland zijn uitverkocht, maar voor de shows in Zutphen op 27 december en op 3 januari in Arnhem zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Hij ziet er naar uit om de shows in Gelderland te geven en hoopt ook daar weer veel mensen gelukkig te maken.