Drie gewonden bij ernstig ongeval in Zutphen - GelreNieuws        

Drie gewonden bij ernstig ongeval in Zutphen

Geplaatst op 26 december 2014, om 04:01 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkZUTPHEN – Bij een ernstig ongeval op de kruising Den Elterweg met de Kleine Omlegging in Zutphen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie mensen gewond geraakt. Eén van hen is er slecht aan toe.

De aanrijding tussen de twee auto’s vond kort na middernacht plaats. Mogelijk is één van de twee auto’s door rood gereden bij het verkeerslicht. Dat leidde tot een zwaar ongeval. In de grijze auto zaten in totaal 4 personen: een 59-jarige vrouw uit Warnsveld, haar 66-jarige echtgenoot, haar 32-jarige zoon en haar 25-jarige dochter. De andere auto zat alleen een 26-jarige bestuurster uit de gemeente Bronckhorst.

De 66-jarige, 32-jarige en 25-jarige uit de grijze auto raakten gewond. Een traumahelikopter met het mobiel medisch team is ter plaatse geweest om het ambulance personeel te assisteren. De drie gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Welke auto -mogelijk- door rood is gereden, wordt onderzocht door de politie. Bij het ongeval moest een verkeerslicht het ontgelden, maar ook een straatlicht van de paal was door de klap naar beneden gevallen. Het moet hard gegaan zijn, want zelfs het beton rondom de paal lag in brokken.

Door het ongeluk was er verkeershinder. De twee personenauto’s zijn geborgen, waarna de weg weer vrij was.