Gewelddadige winkeldief aangehouden

Geplaatst op 11 december 2014, om 19:45 uur

mouw-nieuwe-uniform-politie‘s-HEERENBERG – De politie heeft op woensdag 10 december dankzij tips via Burgernet een 34-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij had bij een supermarkt aan de Bongerd spullen gestolen. Toen hij hierop werd betrapt heeft hij een personeelslid met een fles op het hoofd geslagen. De verdachte wist te ontkomen en heeft later een fiets gestolen om te vluchten.

De politie kreeg omstreeks 15.40 uur een melding, dat een agressieve winkeldief bij Albert Heijn spullen had gestolen. Toen hij hierop werd aangesproken sloeg hij een personeelslid met een fles op het hoofd. Deze liep een bloedende hoofdwond op. Na een korte worsteling zag de verdachte kans om te ontkomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hij werd achtervolgd door personeel. Naast een Burgernetbericht stelde de politie met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving in. Op een gegeven moment werd bekend, dat de man ergens in ’s-Heerenberg een zilvergrijze ATB-fiets had gestolen. Hiermee is hij verder gevlucht en dankzij reacties op Burgernet kon de verdachte even na 17.00 uur worden aangehouden.

De politie stelt een verder onderzoek in en vraagt of de eigenaar van de fiets contact met de politie wil opnemen. Er wordt een verder onderzoek ingesteld en de politie maakt proces-verbaal op.