‘Handen vol aan vuurwerkafstekers’ - GelreNieuws        

‘Handen vol aan vuurwerkafstekers’

Geplaatst op 31 december 2014, om 16:09 uur

vuurwerkRHEDEN – De politie en Toezicht & Handhaving van de Gemeente Rheden hebben de handen vol het vroegtijdig vuurwerk wat woensdag is afgestoken. Dat laten ze weten tegenover GelreNieuws.

De drukke dag heeft vooral te maken met de tijden die veranderd zijn. Eerde mocht je altijd vanaf 10.00 uur afsteken, nu vanaf 18.00 uur. Toezicht & Handhaving hebben tientallen waarschuwingen uitgedeeld verspreid over alle dorpen in de Gemeente Rheden.

In Dieren werden twee minderjarige betrapt met het afsteken van illegaal vuurwerk. Ook thuis bij de twee werden door meer illegaal vuurwerk in beslag genomen. De twee krijgen een proces verbaal en worden doorgestuurd naar bureau Halt. In Velp werd geprobeerd om rioolputten en een speeltoestel op te blazen met zwaar illegaal vuurwerk. De politie hebben de ouders ingelicht en de drie krijgen een proces verbaal. Ook zij worden doorgestuurd naar Halt.

Toezicht & Handhaving heeft ook het carbidschieten gecontroleerd buiten de bebouwde kom van Rheden en Spankeren. Volgens hen is het algemeen goed in orde. Vanaf 18.00 uur mag het dan echt: vuurwerk afsteken. Dat mag tot 1 januari 2.00 uur.