Heftige achtervolging eindigt bij knooppunt Grijsoord - GelreNieuws.nl

Heftige achtervolging eindigt bij knooppunt Grijsoord

Geplaatst op 24 december 2014, om 17:21 uur

foto: Persbureau HeitinkWOLFHEZE – De politie heeft op dinsdag rond 21.15 uur in de bossen bij Wolfheze drie mannen uit Nieuwegein aangehouden, in verband met een woninginbraak met geweld kort ervoor in Duitse Isselburg. Ze werden na een wilde achtervolging ingerekend.

De drie zaten in een auto en reden via de Rijksweg A12 Nederland in. Zowel eenheden van de politie als de Koninklijke Marechaussee zetten de achtervolging in. De auto reed met hoge snelheid knooppunt Grijsoord (A12-A50) op en vloog daar uit de bocht. Daarop verlieten de drie de auto en renden zij het bos in. Na een korte zoektocht werden de drie aangetroffen op de Van Nieuwenhuizenweg in Wolfheze en overgebracht naar het bureau. Twee verdachten zijn 19 jaar, de derde is 23 jaar.

Rond 20.00 uur zijn een man van 66-jaar en een vrouw van 64 jaar gewond geraakt, toen zij de drie mannen in hun woning aan de Im Wiesengrund in Isselburg overliepen. Toen het echtpaar thuiskwam, zagen de twee licht branden en liepen twee mannen hen tegemoet. Deze hadden kennelijk de woning doorzocht. Toen de verdachten en de slachtoffers elkaar tegenkwamen, werd bij de bewoner een onbekende vloeistof in het gezicht gespoten; ook de vrouw werd hierdoor getroffen.

De daders zouden daarop in een auto zijn gestapt en zijn weggereden in de richting van de Nederlandse grens. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. De politie werd gebeld; daarop werd direct de Nederlandse politie gewaarschuwd. De verdachten zijn in Wolfheze aangehouden.

Het 66-jarige slachtoffer werd met zware verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte lichtgewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. De politie van het Landeskreis Borken doet onderzoek.