Huissen opgeschrikt door autobranden

Geplaatst op 27 december 2014, om 05:46 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkHUISSEN – Huissen is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door twee autobranden, nog geen 50 meter van elkaar vandaan. Het is niet de eerste keer dat deze auto’s van dezelfde eigenaar in brand worden gestoken.

Rond 2.20 uur werden de buurtbewoners rondom het Kleefplein opgeschrikt door meerdere harde knallen. ‘Ik keek naar buiten en het was één grote vuurzee bij de auto’s, toen ik iets verder liep zag ik ook dat om de hoek een bus bij een schuur in de brand was gestoken’, aldus een buurtbewoner tegenover GelreNieuws. ‘Het is normaal altijd zo’n rustige buurt.’

De brandweer kwam ter plaatse, maar vroeg al snel assistentie van de Arnhemse brandweer. In eerste instantie was er vermoedelijk niet bekend dat het ging om twee verschillende branden vlak bij elkaar. De Huissense brandweer besloot eerst de bus bij de schuur te blussen. De brandweer uit Arnhem was snel ter plaatse en kon de andere auto blussen die om de hoek stond op een parkeerplaats.

Het is niet de eerste keer dat de eigenaar van zowel de auto als de bestelbus de dupe is van -mogelijke- brandstichting. Een buurtbewoner vertelt dat twee jaar geleden ook al de auto bij de schuur in brand was gestoken. Ook toen was de eigenaar op vakantie. De brandweer voorlichter Bernadette Smits bevestigt het verhaal: ‘Het is inderdaad twee jaar geleden ook raak geweest’. De branden zijn hoogstwaarschijnlijk aangestoken en de politie is een onderzoek gestart.