Apeldoorn: auto met contactsleutel gestolen

Geplaatst op 15 januari 2015, om 10:22 uur

politie-e1315232100344-95x95APELDOORN – De politie heeft woensdagavond na een korte achtervolging in de binnenstad een 29-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een auto vanaf de Arnhemseweg. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

Dat je je auto nooit met je contactsleutel erin moet laten staan is een Epenaar woensdagavond wel duidelijk geworden. Hij parkeerde z’n auto omstreeks 19.15 uur even langs de Arnhemseweg om iemand op te pikken. Toen hij even later terug kwam was zijn auto verdwenen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie werd direct gebeld en een geluk voor betrokkenen; surveillerende agenten zagen de auto niet veel later op de Kalverstraat rijden. In de auto zaten drie donkergetinte mannen. Zij hadden duidelijk door, dat ze gesnapt waren en even later parkeerde de bestuurder de auto op het parkeerplein van de Rustenburgstraat.

De inzittenden namen direct de benen en het lukte de agenten een van hen aan te houden. Deze man, een 29-jarige Apeldoorner is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de andere twee mannen had nog geen succes. De Epenaar krijgt z’n auto binnenkort weer terug.

De politie vraagt mensen die de diefstal hebben zien plegen of de andere twee verdachten hebben zien vluchten om contact op te nemen met de politie Apeldoorn via 0900-8844.