‘Bestuurder ongeval Arnhem had alcohol op’

Geplaatst op 21 januari 2015, om 17:14 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkARNHEM – De 38-jarige man uit Huissen die dinsdagavond zwaargewond was geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Brabantweg in Arnhem, had mogelijk alcohol op. Dat meldt de politie.

Rond 20.15 uur ontving de politie een melding dat er op de Brabantweg in Arnhem een aanrijding was gebeurd. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een zwaar beschadigde auto aan die kort daarvoor tegen een lantaarnpaal was gebotst. Omstanders verleenden eerste hulp aan de bestuurder. Bij de aanrijding vielen geen andere slachtoffers.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit een eerste onderzoek en uit een getuigenverklaring blijkt dat de man met hoge snelheid tegen de lantaarnpaal aan is gereden. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar met verschillende botbreuken opgenomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Agenten roken een alcohollucht bij de bestuurder. In het ziekenhuis heeft een arts een bloedproef afgenomen bij de bestuurder. De uitslag hiervan wordt later bekend.