Gladheid in de regio: stadsbus ramt muur

Geplaatst op 24 januari 2015, om 11:20 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- Zaterdagmorgen miste een aardgasbus de bocht op de kruising Heilweg/Engelstraat in Duiven en ramde een muur. Ook op andere plaatsen in de regio gebeurde er verschillende ongevallen door de gladheid.

De buschauffeur kon door de gladheid de bocht niet maken en gleed rechtdoor tegen een muur. Hij raakte niet gewond en er zaten geen passagiers in de bus. Eerst werd er doorgegeven dat de bus in brand stond maar dat bleek gelukkig niet het geval.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer kwam wel ter plaatse maar hoefde verder niet op te treden. De Heilweg was geruime tijd gestremd. De bus kon niet meer verder en is afgesleept.

Gladheid in de regio
Door de gladheid in de regio zijn al enkele ongevallen gebeurd. Op de A348 van Rheden naar Velp raakte een auto van de weg en kwam beneden in de berm tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Op de Rivierweg bij Westervoort raakte ook een auto van de weg door de gladheid. De bestuurder raakte niet gewond. Wel raakte de auto beschadigd.

Op de Beebkergerweg in Loenen was er een frontale botsing tussen twee auto’s. De ambulance is ter plaatse geweest om beide bestuurders medisch te controleren. Ook zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden geborgen door een bergingsbedrijf