Jongen (10) alsnog overleden na aanrijding Vorden

Geplaatst op 14 januari 2015, om 14:05 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkVORDEN – De 10-jarige jongen uit Vorden is op woensdag overleden aan de gevolgen van een ernstig ongeval met een auto. Gisteren raakte hij zwaar gewond bij een ongeval op de Beatrixlaan.

De politie kreeg omstreeks 15.50 uur een melding van een ernstig ongeval tussen een fietsertje en een auto. De politie, een ambulance en een traumahelikopter gingen naar het opgegeven adres. De arts van de traumahelikopter heeft onderweg naar Nijmegen assistentie verleend.

Gezien de ernst van het letsel van het jongetje is hij per ambulance en onder politiebegeleiding met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Hier is hij vanmorgen aan de gevolgen van het ongeval overleden. De automobilist is naar het politiebureau gebracht om een verklaring op te nemen.

Zie ook – Jongen (10) ernstig gewond bij aanrijding Vorden

Uit een eerste onderzoek door de verkeersongevallendienst is gebleken, dat het jongetje met de fiets op pad was. Ze fietsten over de Margrietlaan en wilden de kruising met de Beatrixlaan oversteken. Hierbij heeft het slachtoffer de auto die van rechts kwam over het hoofd gezien. Voor alle betrokkenen wordt slachtofferhulp geregeld.