Politie geeft beelden vrij van dader wisseltruc

Geplaatst op 22 januari 2015, om 23:09 uur

ZUTPHEN – Een medewerker van de Albert Heijn in Zutphen is eind vorig jaar het slachtoffer geworden van een wisseltruc. De politie denkt dat de dader het vaker heeft gedaan.

De politie heeft nu beelden van bewakingscamera’s vrijgegeven om de dader op sporen. Op zaterdag 13 december rond 15.50 uur kwam de man de supermarkt binnen. Hij haalde twee pakken koeken, die hij vervolgens bij de kassa wil afrekenen. Daarbij geeft hij de cassiere een briefje van 50 euro. Daarna vraagt hij het biljet weer terug, omdat hij eigenlijk met klein geld wil betalen. Vervolgens is die een tijdje aan het rommelen met muntgeld en doet hij alsof die de 50 euro weer teruggeeft aan de cassiere maar hij houdt het wel zelf vast.

De cassiere raakt in de war, waarna zij besluit het wisselgeld te geven van de 50 euro.

Het gaat om een negroïde man met een fors postuur. De politie schat dat die tussen de 25 en 30 jaar oud is. Hij droeg een Bordeauxrode jas met daaronder een zwarte trui met capuchon. Ook had hij een zwarte muts op. Mensen die tips hebben voor de politie bel 0800-6070 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.