Politie geeft beelden vrij van gewapende overval

Geplaatst op 14 januari 2015, om 15:02 uur

foto: PolitieAPELDOORN – Op maandagavond 27 oktober 2014 rond 21.00 uur werd het Esso-tankstation overvallen aan de Deventerstraat in Apeldoorn. De politie heeft nou daarvan beelden vrijgegeven om de daders te pakken.

Twee overvallers schreeuwen om geld en duwen de medewerker richting de kassa. De man moet meehelpen bij het legen van de kassa, terwijl een klein zwart vuurwapen op zijn hoofd wordt gericht. Een binnenkomende klant krijgt ook een wapen op zich gericht. Dan wordt het de overvallers blijkbaar te ingewikkeld en gaan ze er vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Met hun tasje rennen ze de Deventerstraat in. Naast geld namen ze ook Pall Mall rookwaren mee.

Ze lijken jong, hadden hun gezichten bedekt, maar de eerste man die de kassa leeghaalde had een opvallende doorgestikte jas aan. De tweede man met het wapen leek wat forser en hij liep een beetje met X-benen.

Als de jas van één van de overvallers openvalt, is een deel van zijn T-shirt zichtbaar. De politie wil graag weten wat voor een shirt dat is.

Vragen van de politie

– Wie is er op maandagavond 27 oktober 2014 rond 21.00 uur getuige geweest van de gewapende overval op het Esso-tankstation aan de Lange Deventerstraat in Apeldoorn?
– Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?
– Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

Mensen met tips kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000