Politie houdt fietsendief aan dankzij alerte koper

Geplaatst op 9 januari 2015, om 17:54 uur

mouw-nieuwe-uniform-politieZUTPHEN – De politie heeft op donderdag 8 januari een man aangehouden voor fietsendiefstal in november 2014. Agenten kwamen de man op het spoor dankzij een alerte koper. Een 25-jarige man had de fietsen gekocht via internet, en controleerde de framenummers via de Stop Heling-App op zijn telefoon. Hierdoor ontdekte hij dat de fietsen gestolen waren.

Dankzij deze controle kon de politie op zoek gaan naar de fietsendief. Uit onderzoek bleek dat een 22-jarige man uit Zutphen de fietsen had gestolen, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Om diefstal van fietsen tegen te gaan adviseert de politie om te controleren of een gekochte fiets wel legaal is. Het komt vaker voor dat fietsendieven dia internet hun gestolen waar aanbieden. Het in bezit hebben van een gestolen goed is per definitie een strafbaar feit (heling), ongeacht of iemand bij een aankoop door heeft dat het om een gestolen goed gaat. Vraag bij de koop van een tweedehands fiets bijvoorbeeld om een aankoopbon. Ook is het handig om het framenummer te controleren, zoals de 25-jarige man deed. Dat kan bijvoorbeeld via de internetsite www.fietsdiefstalregister.nl