Wildwest-achtervolging eindigt in ernstig ongeval

Geplaatst op 19 januari 2015, om 05:30 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkDE STEEG – In de nacht van zondag op maandag heeft er een wildwest-politieachtervolging plaatsgevonden achter een automobilist die zich aan een controle probeerde te onttrekken. Uiteindelijk verloor de 18-jarige automobilist uit Arnhem de macht over het stuur en raakte ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval.

Omstreeks 01:15 uur zagen agenten een auto op de Arnhemsestraatweg rijden. De automobilist kwam vanuit de richting Arnhem en reed richting Velp. De auto viel op omdat de kentekenplaat los hing en de verlichting niet voldoende was. De agenten wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Hieraan werd geen gevolg gegeven. Tot drie maal toe probeerden de agenten de bestuurder tot stoppen te manen, maar de bestuurder bleef dit negeren. Uiteindelijk zetten de agenten de achtervolging in.

De automobilist reed met hoge snelheid en maakte veel verkeersovertredingen. Hij nam een rotonde in tegengestelde richting, reed over de stoep, reed over de middengeleiders en verhinderde de politieauto om in te halen, door steeds richting de politieauto te sturen. De agenten bleven daarom voor hun eigen veiligheid op afstand van de auto. Korte tijd later verloor de automobilist in een flauwe bocht ter hoogte van De Steeg de macht over het stuur. Hij kwam in de linkerberm terecht, botste tegen een lantaarnpaal, kwam weer op de weg terecht, botste daar tegen een verkeersbord en kwam uiteindelijk in de rechterberm tot stilstand.

De automobilist, een 18-jarige man uit Arnhem, werd door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto gehaald en is met ernstige verwondingen door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Van de automobilist is een bloedproef afgenomen.