Dierenaren nog vast voor mishandelen agenten

Geplaatst op 17 februari 2015, om 13:48 uur

s_NKM_111115-04DIEREN – In het onderzoek naar geweld tegen twee agenten afgelopen zaterdag in Dieren zitten nog twee verdachten vast. Een is er al op vrije voeten gesteld. Twee anderen zullen vandaag worden vrijgelaten. De twee die nog vast zitten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Afgelopen zaterdagavond ontstond onenigheid tussen de inzittenden van een auto en twee agenten tijdens een controle op de Meidoornlaan. Na een bekeuring schold een van de inzittenden de agenten uit. Toen die vervolgens tot aanhouding wilden overgaan ontstond een vechtpartij, waarbij de twee agenten door de vier en een omstander werden belaagd. Een van de agenten was daarbij lichtgewond geraakt.

Te hulp geroepen collega’s wisten de agenten te ontzetten waarna er vijf mannen (vier van 18 jaar en een 50-jarige, allen uit Dieren) werden aangehouden. Een van de 18-jarigen is maandagavond al vrijgelaten, twee anderen en de 50-jarige volgen vandaag. Het onderzoek is daarmee nog niet afgerond. De politie verhoort nog een aantal getuigen in de zaak.