Dubbele carport in brand: huizen raken beschadigd - GelreNieuws.nl

Dubbele carport in brand: huizen raken beschadigd

Geplaatst op 21 februari 2015, om 06:01 uur

s_RHF_20150221_IMG_9935HUISSEN – Bij een felle brand in een dubbele carport zijn drie huizen aan de Bylander in Huissen beschadigd geraakt. De hond van één van de bewoners sloeg aan op de brand, waardoor erger is voorkomen.

Rond 2.10 uur werden de bewoners van het middelste huis wakker, toen de hond aansloeg. Toen ze naar beneden liepen om te kijken waarom de hond aan het blaffen was, zagen ze de vlammenzee. Ze konden niet meer via de voordeur eruit en zijn via de achterdeur, samen met de hond, ongedeerd naar buiten gekomen. Direct werd de brandweer gealarmeerd. Toen het duidelijk was dat de brand groter bleek dan eerst gedacht, werd er opgeschaald naar code ‘Middelbrand’ voor extra mankracht om het vuur te blussen. Rond 2.45 uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven.

De bewoners van het linker huis zijn uit hun bed gehaald door de politie. De bewoners van het rechter huis waren niet thuis toen de brand uitbrak. De schade is groot. Een bestelbus en de camper die onder de carport stonden zijn geheel verwoest. Ook heeft de gevel van twee huizen in brand gestaan, waarna de brand naar binnen sloeg. De brandweer heeft het kunnen beperken tot de woonkamer. Er moet gekeken worden of zij vandaag hun huis weer in mogen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com