Gastlessen door Burgemeester en Wethouders - GelreNieuws.nl

Gastlessen door Burgemeester en Wethouders

Geplaatst op 26 februari 2015, om 12:42 uur

RHEDEN – Op woensdag 4 maart om 9.30 uur komen burgemeester Petra van Wingerden en wethouders Nicole Olland en Constans Pos van het College van B&W gastlessen verzorgen op De Holtbanck. De lessen gaan over democratie en jezelf verkiesbaar stellen.

Aanleiding is de oprichting van een Leerlingen Kabinet op De Holtbanck. Op basisschool De Holtbanck in Rheden wordt op initiatief van Henny Bisselink, ad interim directeur, een Leerlingen Kabinet opgericht. Een platform, uit en door de leerlingen gekozen, met als doel om leerlingen mee te laten denken, praten, overleggen en beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. Denk aan zaken als de verkeersveiligheid rondom school, mogelijke invoering van een gelijke dagen model, wc gebruik door leerlingen, speelactiviteiten schoolplein, bestemmingen schoolreisjes, groenonderhoud op het schoolplein, Sinterklaas en Pieten discussie, invloed van social media, etc. Leerlingen die deel uitmaken van het Leerlingen Kabinet willen actief meedenken met de school en een bijdrage leveren aan en opkomen voor leerling-belangen.

Deelname aan het Leerlingen Kabinet is mogelijk vanaf groep 5. Elke klas krijgt één leerling in het Leerlingen Kabinet, een combinatieklas krijgt er twee. Totaal worden er 9 kinderen gekozen.

Judy van der Lijke, voorzitter Medezeggenschapsraad en initiator van de gastlessen: “Bij De Holtbanck proberen we de wereld binnen de school te halen. Door leerlingen de ruimte te bieden mee te denken en beslissen over zaken die de leer- en speelomgeving van onze school raken, geven we hen de kans om – met respect voor elkaar – mondiger te worden. Zo bouwen we met elkaar aan een prettige omgeving op school. Het Leerlingen Kabinet is nieuw voor onze school. Gastlessen van experts van onze eigen gemeente over wat het betekent om de belangen van je medeleerlingen te behartigen, leek ons een mooie aftrap.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com