Politie vraagt tips over tassenrollers

Geplaatst op 12 februari 2015, om 19:10 uur

foto: Persbureau HeitinkZUTPHEN – De politie vraagt tips over tassenrollers die zich vooral in de Zutphense binnenstad ophouden. Er zijn al zeven gedupeerden die aangifte hebben gedaan. Ook adviseert de politie tassenbezitters om alert te zijn om diefstal te voorkomen.

In de periode van dinsdag 3 tot donderdag 12 februari zijn al zeven vrouwen de dupe geworden van lieden die portemonnees uit tasjes weten te stelen. De meeste slachtoffers raakten op de bewuste dinsdag gedupeerd. Zij bevonden zich meestal in winkels in de binnenstad.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In sommige gevallen geven de slachtoffers aan, dat zij buitenlands sprekende mannen en vrouwen in hun buurt hadden gezien. Soms spreekt men over twee vrouwen met zwart halflang haar. Er zijn enkele portemonnees teruggevonden, maar het geld was er dan uit verdwenen.

De politie adviseert om de handtas goed af te sluiten en in de gaten te houden. Wanneer men gerold wordt, vraagt de politie om zo snel mogelijk aangifte te doen en bij verdachte situaties 112 te bellen. Om dergelijke feiten te voorkomen en verdachten aan te houden surveilleert de politie regelmatig, vooral in burger, in het centrum. Ook de toezichthouders van de gemeente houden extra toezicht.