Verkeersruzie loopt uit de hand in Didam - GelreNieuws        

Verkeersruzie loopt uit de hand in Didam

Geplaatst op 27 februari 2015, om 17:59 uur

Politie logoDIDAM – Donderdagmiddag ontstond er rond 14.00 uur een verkeersconflict tussen twee mannen op de Bievankweg in Didam. Het conflict resulteerde in een materiële aanrijding, en er zijn enkele klappen gevallen. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Vermoedelijk lag de aanleiding in het feit dat een 40-jarige automobilist uit Varsseveld niet of onvoldoende voorrang gaf aan een 46-jarige automobilist uit Didam. De man uit Didam zou hierop toeterend achter de 40-jarige man aan zijn gereden en hem, via de verhoogde middengeleiding, links hebben ingehaald. Ter hoogte van de Bierboomstraat ging de Didammer weer naar rechts, en ontstond een botsing met de man uit Varsseveld. De Varssevelder reed vervolgens een verkeersbord omver en kwam tot stilstand in de struiken.

Over de toedracht van de aanrijding lopen de lezingen uiteen. Daarom komt de politie graag in contact met getuigen van de aanrijding, en het rijgedrag wat eraan vooraf ging. Ook de verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de toedracht.

Na de aanrijding escaleerde het conflict verder en zijn door de 40-jarige man enkele klappen uitgedeeld aan de man uit Didam. Die liep hierdoor een dik oog op en is op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost gegaan. De 40-jarige is hiervoor aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.