Sinds 2009 vermiste man bij Rijkerswoerdse plassen gevonden

Geplaatst op 10 februari 2015, om 19:14 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau Heitink ARNHEM – In het cold case onderzoek naar de vermissing van Joop Vanackere uit Rotterdam heeft de politie dinsdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat dit het lichaam is van de vermiste Vanackere.

Sinds vorig jaar werk het Cold Case Team van de Eenheid Rotterdam in deze zaak samen met de politie uit Litouwen. Er zit daar voor deze vermissingszaak een Litouwse verdachte vast.  Begin deze week kwam de zaak in een stroomversnelling en ging het spoor richting een natuurgebied nabij Arnhem. Het Cold Case Team startte met een bodemonderzoek en trof uiteindelijk dinsdagmiddag het stoffelijk overschot aan van een man. De politie gaat er vanuit dat het gaat om Joop Vanackere en dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet verder onderzoek aan het stoffelijk overschot. Het Cold Case Team zet het onderzoek voort om te weten te komen wat er precies is gebeurd in november 2009

Vermissing
Joop Vanackere, destijds 59 jaar, verdween op 28 november 2009. Hij sprak die ochtend af met een aantal mannen, maar keerde nooit meer terug naar huis. Een rechercheteam onderzocht destijds de vermissing een aantal maanden, waarbij wel werd uitgegaan van een misdrijf. De zaak werd toen niet opgelost. De verdachte wordt naar alle waarschijnlijkheid in Litouwen vervolgd voor de zaak.