Vijf mannen gearresteerd na belagen agenten

Geplaatst op 15 februari 2015, om 12:23 uur

foto: Roland HeitinkDIEREN– Twee agenten die zaterdagavond een auto controleerden op de Meidoornlaan in Dieren, werden door de vier inzittenden van de auto en een omstander belaagd. Hierbij raakte één agent gewond. De vier inzittenden en de omstander werden aangehouden.

Omstreeks 20.30 uur controleerden de agenten een auto op de Meidoornlaan. Nadat een bon was uitgeschreven voor een mankement aan de auto, wilden de agenten doorrijden. Voor ze wegreden schold de bestuurder van de auto de agenten uit. Daarop werd hij aangehouden. Vervolgens bemoeide een omstander zich met de aanhouding. Toen agenten hem wegduwden, struikelde hij. De drie inzittenden belaagden daarna de agenten. Daarbij raakte één agent gewond aan zijn hoofd

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Met behulp van toegesnelde agenten konden de vijf mannen worden aangehouden. Het zijn vier mannen van 18 jaar en een 50-jarige man (omstander), allen uit Dieren. Zij worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. Eén van de andere 18-jarigen wordt daarnaast verdacht van poging doodslag omdat hij mogelijk met een voorwerp sloeg of dit naar de agent gooide die gewond raakte.

De gewonde agent is door ambulancepersoneel nagekeken. Hij raakte licht gewond en maakt het naar omstandigheden goed.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.