Weer aanhoudingen voor overval cafetaria

Geplaatst op 2 februari 2015, om 18:09 uur

foto: Roland HeitinkWEHL – Vrijdagmiddag hebben drie gewapende daders een cafetaria aan de Keppelseweg in Wehl overvallen. Kort na de overval zijn al drie verdachten opgepakt in Doetinchem. Zaterdag en zondag zijn nog twee verdachten aangehouden.

De overval vond rond 16.45 uur plaats. Drie gemaskerde daders kwamen de cafetaria binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens, of deze echt of nep waren was niet duidelijk. Kort daarop sloegen de daders met het buitgemaakte geldbedrag op de vlucht in een blauwe auto, waarin een vierde verdachte zat te wachten.

Snelle aanhoudingen

Gewaarschuwde agenten vingen kort daarna een spoor van de vluchtauto op en zagen die even later rijden in Doetinchem. Op de Haareweg stapten de inzittenden ter hoogte van een supermarkt uit. Één verdachte, een 17-jarige jongen uit Silvolde, werd in de supermarkt herkend door de politie en naar buiten gebracht en aangehouden. Een tweede verdachte, een 33-jarige man uit Sinderen, liep daarop zelf de winkel uit en verklaarde bij de jongen te horen. Ook hij werd aangehouden. Vervolgens is de supermarkt afgesloten en doorzocht door de politie, omdat de andere daders ook binnen zouden kunnen zijn. Dat bleek niet het geval. Een getuige verklaarde te hebben gezien dat er ook inzittenden van de auto de wijk in waren gerend en dus verplaatste de zoekactie zich naar de wijk. Even later is de derde verdachte gespot, die niet reageerde op het geroep van agenten om te blijven staan, maar er rennend vandoor ging. Na een korte achtervolging kon ook deze 17-jarige uit Terborg aangehouden worden. Er is nog verder gezocht naar de vierde verdachte, maar deze werd niet gevonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De auto is in beslag genomen door de politie. In de auto trof de politie meerdere wapens aan; twee balletjespistolen en een gasalarmpistool. Ook zijn diverse kledingstukken (mutsen, handschoenen ed) aangetroffen en in beslag genomen.

Het geldbedrag dat bij de overval buitgemaakt is, is deels teruggevonden in de kleding van de verdachten.

Vierde en vijfde aanhouding

De politie stelde na de eerste aanhoudingen direct een onderzoek in en heeft de identiteit van de vierde verdachte die er vrijdagmiddag bij zou zijn geweest, achterhaald. Deze 17-jarige jongen uit Doetinchem is zaterdagmiddag aangehouden.

Zondagochtend is een vijfde verdachte aangehouden, een 17-jarige jongen uit Gendringen. Deze jongen wordt er niet van verdacht de overval te hebben gepleegd, maar wel een rol te hebben gehad bij de overval.

Alle verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.