Arnhemmer (16) opgepakt na scooterroof

Geplaatst op 26 maart 2015, om 12:16 uur

foto: Roland HeitinkVELP – Een zestienjarige Arnhemmer is woensdagavond in Velp door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een scooterroof. De gestolen scooter is ook teruggevonden.

Een handelaar had vanuit Velp een bestelling gekregen voor een splinternieuwe scooter die woensdagavond werd afgeleverd op het Kemphaanplein. Tijdens de aflevering verschenen er twee mannen die onder dreiging van een mes de scooter afhandig maakten. Beiden reden er vervolgens mee weg.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gewaarschuwde agenten zagen de scooter even later rijden op de Zwanensingel en zetten de achtervolging in. Op de Theodorus Dobbeweg lukte het de scooter klem te rijden, maar de beide mannen zagen kans er te voet vandoor te gaan. Even later troffen agenten op de Meerkoetstraat de 16-jarige Arnhemmer aan die herkend werd als een van de twee opzittenden. Hij zit voorlopig vast voor onderzoek. Een tweede verdachte heeft zich in de loop van donderdagochtend bij de politie gemeld. Het gaat om een 17-jarige Velpenaar.

De politie zoekt nog getuigen van de beroving en is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.