Arnhemmer steekt vrouw (96) neer

Geplaatst op 20 maart 2015, om 11:03 uur

Foto: Tom HuysmanAMSTERDAM – Een 24-jarige man uit Arnhem is donderdag 19 maart 2015 aangehouden op verdenking van het steken en slaan van een 96-jarige vrouw in de Govert Flinckstraat in Amsterdam. De vrouw is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Kort na 18.00 uur liep de vrouw achter een rollator in de Govert Flinckstraat. Op dat moment sloeg de man haar en stak haar meerdere keren in haar buik. De vrouw kon in haar woning de politie bellen en deed zelf voor de hulpverleningsdiensten open.

De politie meldde het incident direct via Burgernet, met het verzoek om uit te kijken naar de dader. Rond 19.15 uur meldde de man zich op de Dam bij medewerkers van de Mobiele Eenheid. Hij verklaarde aan het begin van de avond een vrouw achter een rollator te hebben neergestoken. De man is aangehouden en het mes dat hij bij zich had is in beslag genomen. De zelfde avond is de bejaarde vrouw nog geopereerd en ligt nu op de Intensive Care. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris,