Bewoner aangehouden na brand in appartement - GelreNieuws        

Bewoner aangehouden na brand in appartement

Geplaatst op 26 maart 2015, om 07:10 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkZUTPHEN – In een appartement van een flat aan de Hayndstraat in Zutphen heeft donderdag vroeg in de ochtend een brand gewoed. De bewoner van het appartement is aangehouden. 

Het vuur werd iets na half vijf ontdekt door buurtbewoners. Die hebben gelijk gebeld naar de hulpdiensten en waren begonnen met buurtbewoners te evacueren. De flat werd geheel ontruimd. De brandweer was onderweg toen ze te horen kregen dat er waarschijnlijk nog iemand binnen was. Eenmaal ter plaatse bleek dat niet meer het geval te zijn.

Ruim 20 bewoners moesten de flat uit. Meerdere appartementen hebben rookschade opgelopen. Het vuur is inmiddels geblust. Bewoners mogen hun flat weer in. Het appartement waar de brand woedde is niet meer bewoonbaar.

De politie liet in de loop van de ochtend weten via een bericht aan de media dat de bewoner van het appartement is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de brand te hebben aangestoken. Hij is ingesloten en ook nu wordt de crisisdienst weer ingeschakeld. De wijkagent heeft contact met de buurtbewoners.