Borstbeeld Theo Bos onthuld op Papendal

Geplaatst op 14 maart 2015, om 12:38 uur

Foto: Charles MollARNHEM – Zaterdagmorgen heeft Marieke Bos, in het bijzijn van haar kinderen en Marco Moll, één van de initiatiefnemers, het borstbeeld van Theo onthuld op het complex van Vitesse op Papendal.Diverse sprekers namen het woord, waaronder Martin Esveld, Jan Snellenburg, Stef ten Thij en Marc van Hintum. Vele honderden supporters en de oud-spelers van Vitesse waren getuige van de onthulling. Een emotioneel moment voor de aanwezigen.

Het idee van een borstbeeld voor Theo Bos leefde al enige tijd onder supporters, vertelt Marco Moll. Bij de wedstrijd Vitesse- PEC Zwolle hebben supporters gecollecteerd om het borstbeeld mogelijk te maken. De supporters schenken het aan Marieke Bos, die het op haar beurt weer schenkt aan Vitesse.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Vitesse Legends (oud spelers van Vitesse) speelden aansluitend een wedstrijd tegen het Team Theo Bos, waarin een aantal familieleden van Theo Bos meededen. Scheidsrechter Roelof Luinge floot deze wedstrijd. Bij het Team Theo Bos speelden onder meer John van de Brom, Petrovic, Curovic en Mike Snoei mee, alsmede zoon Luuk Bos. Leo Beenhakker is trainer.

Bij de Legends speelden onder meer Straal, Hofs, Janssen, Sturing, Knol, van Hintum en Nicky Hofs mee. Toon Hartemink is trainer. De Legends wonnen de uitermate vermakelijke wedstrijd met 1-3.

Verslag en fotoreportage Charles Moll