Brandstichting op 4 plaatsen bij flat in Duiven

Geplaatst op 21 maart 2015, om 03:59 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de bewoners van een flat aan het Van Doesburgpad in Duiven opgeschrikt door brandstichting op vier plaatsen.

Er waren een bromfiets, een fiets en twee containers in brand gestoken. De brand aan de bromfiets zorgde voor de meeste overlast door de sterke rookontwikkeling en het vlamvatten van een deel van het gebouw. Enkele bewoners moesten tijdelijk hun flat uit en één daarvan is door ambulancepersoneel onderzocht vanwege benauwdheidsklachten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bromfiets is totaal verloren, de fiets werd snel door medebewoners geblust en de schade aan de containers is aanzienlijk. De grootste schade is aan het gebouw zelf ontstaan. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek in naar de brandstichting en naar de daders.

Tekst en foto-update:

Een reinigingsbedrijf  is zaterdag uren bezig geweest de gevel en het trappenhuis van de flat te reinigen. Aangezien niemand opdracht heeft gegeven de restanten van de scooter weg te halen blijft deze er gewoon liggen.