Dierenaar (45) reed verkeersgevaarlijk

Geplaatst op 28 maart 2015, om 15:10 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkDIEREN – De man die gisteren is gearresteerd door de politie na een achtervolging op de A348, is een 45-jarige man uit Dieren. Dat heeft de politie zaterdag bekent gemaakt.

De politie heeft in een persbericht laten weten dat de man voorafgaand verkeersgevaarlijk gedroeg. Naar aanleiding van zijn rijgedrag wilden politiemensen de bestuurder controleren. Hij ging er op dat moment vandoor en maakte meerdere verkeersovertredingen en reed verkeersgevaarlijk. Ondanks het stopbord en de optische- en geluidssignalen weigerde de automobilist te stoppen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man reed zich uiteindelijk in het vrijdagmiddagverkeer vast in een file. Om verder gevaar voor overige weggebruikers af te wenden en de bestuurder weigerde mee te werken, is het portierraam ingeslagen. Doel was de bestuurder aan te houden. Hij zag kans er vandoor te gaan en raakte daarbij een andere personenauto. Bij zijn manoeuvres moesten de agenten opzij springen omdat de man op hun in dreigde te rijden. De flank van de politieauto werd eveneens geramd.

De verdachte is op de Burgemeester de Bruinstraat uit zijn auto gepraat, waarbij de agenten hun vuurwapen hebben getrokken. Na zijn aanhouding verzette de verdachte zich op het politiebureau wederom; daarbij raakte een politieagent gewond door een trap van de verdachte. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.