Heftige politie achtervolging in Zutphen - GelreNieuws        

Heftige politie achtervolging in Zutphen

Geplaatst op 9 maart 2015, om 18:08 uur

politiezwaailichtZUTPHEN– Zondag heeft de politie in Brummen en Zutphen een bestuurder van een rode Seat Ibiza achtervolgd die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Om veiligheidsredenen heeft de politie op enig moment de achtervolging gestaakt.

De auto is even later wel aangetroffen in Zutphen, en door de politie in beslag genomen. Het onderzoek naar wie de bestuurder was loopt nog. De politie zoekt contact met mensen die mogelijk door de bestuurder in gevaar gebracht zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hem aan de kant moesten springen.

Politieagenten zagen de man rond 11.30 uur voor het eerst rijden in Brummen, waarbij zijn rijgedrag en hoge snelheid direct opviel. Hij kreeg een stopteken, maar negeerde dit. De bestuurder reed op hoge snelheid door een woonwijk en heeft de politieauto op enig moment via de stoep gepasseerd.

De politie verloor de man uit het oog, maar signaleerde hem later opnieuw. Er ontstond opnieuw een achtervolging, waarbij de bestuurder een snelheid van ongeveer 140 km per uur haalde. De politie heeft dit keer de achtervolging om veiligheidsredenen gestaakt.

Vervolgens kwam er een melding over een rode Seat Ibiza die op een invalideparkeerplek in Zutphen stond. De politie ging direct ter plaatse, maar trof geen personen bij de auto aan. Het bleek wel om dezelfde auto te gaan die achtervolgd was. De auto is afgesleept en het onderzoek naar de bestuurder loopt.

In gevaar gebracht
De politie wil heel graag in contact komen met mensen die door de bestuurder in gevaar gebracht zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hem aan de kant moesten springen. Het was door het mooie weer druk op straat zondag, en de politie heeft zelf in ieder geval één vrouw met hond gezien die opzij moest springen. Bent u dit geweest, of heeft u ook aan de kant moeten springen om niet aangereden te worden? Neem dan contact op met de politie.

Ook als er mensen zijn die schade hebben aan hun voertuig of andere bezittingen, mogelijk gisteren veroorzaakt door een rode auto, hoort de politie het graag. De politie is te bereiken via 0900-8844.